Bugün ne pişirsem?
Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin. Sarımsaklı yoğurdu karıştırıp haşlanmış kabağın üzerine dökün. Yağı pul biberle yakıp yoğurdun üzerine gezdirin.
Tarçınlı çörek
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp inceltin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırıp hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.