ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kabak haşlama
4 adet kabak
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Kırmızı pul biber
Nane
Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin. Sarımsaklı yoğurdu karıştırıp haşlanmış kabağın üzerine dökün. Yağı pul biberle yakıp yoğurdun üzerine gezdirin.
Tarçınlı çörek
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp inceltin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırıp hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.