Bugün ne pişirsem?
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Pul biberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve soğan suyunu karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içine koyup üstü kapalı bir şekilde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin.
Ürüklü çorba
Tavuk budunu haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra eti didikleyin. Un, salça ve tereyağını, unun kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine, süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup fındıktan küçük köfteler hazırlayın. Fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirin. Köfte, nohut, tavuk eti ve pirinci salçalı suya katıp 10 dakika kaynatın.
Meyveli börek
Kabukları soyulup dilimlenmiş şeftali ve ikiye bölünmüş kayısıları kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Nişastayı su ile açıp meyvelerin üzerine boşaltın ve iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. İç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.