Bugün ne pişirsem?
Kıyma, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve salçayı yoğurun. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekli verip buzdolabında yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirip ızgarada pişirin.
Çin böreği
Yufkaları büyük üçgenler şeklinde kesin. Sebzeleri şeritler halinde kesip zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp içine mısırı, kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Harcı yufkaların içlerine paylaştırıp sigara böreği gibi sarın ve önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Gül tatlısı
Su ve toz şekeri kaynatın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin ve merdaneyle kalınca açın. Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın, sonra soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika sonra çıkartıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.