Pastırmalı patatesli omlet
MALZEMELER
Sebze böreği
Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Üzerine havuçları rendeleyin. Yeşillikleri de ince bir şekilde kıyıp üzerine ekleyin. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı da bir kap içinde çırpıp bu karışıma ilave edin. Son olarak baharat ve kabartma tozunu üç çorba kaşığı unla birlikte harmanlayıp içine dökün. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Kızarmış güllaç
Güllaç yapraklarını gül suyuyla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup rulo yapın. Yumurtaları çırpın. Güllaçları yumurtaya bulayıp tereyağında kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Islanınca şuruptan alın, incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.