Patlıcanlı köfte
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine közlenmiş ve ezilmiş patlıcanları ve kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Köfteleri yağda kızartın ya da fırında pişirin.
Arpacık soğanlı pilav
***
MALZEMELER
Soğanları temizleyip tereyağında 20-25 dakika soteleyin. Üzerine küp doğradığınız domatesi, sivri biber ve kırmızı biberi ilave edin. Ardından salçayı ekleyin. 10 dakika sonra şehriyeleri ve maydanozu da ilave edin. Beş dakika kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika orta ateşte pişirin.
***
Kirazlı krem karamel
MALZEMELER
Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri iki-üç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekerini karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört adet kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırıp 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suya batırıp ters çevirerek tatlıları çıkartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.