Mantarlı et sote
Etleri, suyunu salıncaya kadar beş dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Doğranmış soğanları da ekleyip 10 dakika daha kavurun. Suyu çekince üzerine bir su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Baharatlarını ilave ettikten sonra ise servis yapabilirsiniz.
Kabak sufle
MALZEMELER
Kabakları yıkayıp kabuklarıyla rendeleyin. Yumurtaları, tuz ve karabiberle çırpıp kabağa ekleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu, doğranmış soğan, zeytinyağı, un, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine koyup tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
***
Hurmalı tart
MALZEMELER
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalanını kalıbınızdan biraz büyük açın. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Ceviz içi, kuru üzüm, hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp kafes şeklinde yerleştirin. 190 derece fırında pişirip üzerine bal dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.