Yaz türlüsü
Sebzelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp üzerine sarımsak ve baharatları ekleyin. Zeytinyağını gezdirip doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak suyu katıp tencerenin kapağını kapatın. Sebzeleri hiç kavurmadan, çiğden, 20 dakika orta ateşte pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
Balkan böreği
MALZEMELER
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Hamurdan beş adet beze yapın ve her birini tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üç adet hamuru üst üste tepsiye yerleştirin. İnce kıyılmış taze soğan, haşlanıp rendelenmiş patates, yumurta, peynir ve baharatları karıştırıp tepsideki hamurun üzerine dökün. Diğer iki yufkayı da aralarına yağ sürerek böreğin üzerine koyup, kenarlardan bastırıp kapatın. 200 derecedeki fırında pişirin.
Güllaçlı helva
MALZEMELER
Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bir saat bekletin. Helva için tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.