Güveçte patlıcan
MALZEMELER
Biberli pilav
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin, pirinci beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Sebzeleri doğrayın. Suyu kaynatıp sebzeleri beş-altı dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun, pilava katıp karıştırın.
MALZEMELER
Sebze harcı için:
Çıtır dondurma
Dondurmanın kıvamını yumuşatmak için oda sıcaklığında iki dakika bekletin. İki kasenin tabanını streç filmle kaplayın ve içlerine ortaları boş kalacak şekilde dondurma koyun. Gevrekleri karıştırıp dondurmanın ortasındaki boşluğa koyun. Kapların üzerini streç filmle kapatıp derin dondurucuya yerleştirin. İyice donuktan sonra tabaklara ters çevirerek çıkarın. Üzerine çikolata serperek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.