ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çöp şiş
400 gr. kuzu kuşbaşı et
2 adet domates
Kekik
2 diş sarımsak
Kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kuşbaşı etlerin üzerine zeytinyağı döktükten sonra 20 dakika dinlendirin. Bu işlemin ardından yanmamaları için ıslattığınız çöp şiş çubuklarına etleri geçirin ve ızgarada pişirin. Rendelenmiş domatesi zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakla beş dakika pişirin. Etler pişince üzerine baharatları ekleyin ve domates sosuna batırarak servis yapın.
Havuç köftesi
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Havuçları haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.