Bugün ne pişirsem?
Kabakları küpler halinde doğrayın. Soğanı tereyağında kavurun. Kabağı da ilave edip karıştırarak beş dakika kavurun. Unu katıp beş dakika daha aynı işleme devam edin. Et suyunu ilave edin. Kabak yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde; yoğurt, yumurta sarısı, dereotu, tuz ve karabiberi karıştırın. Tencereden birkaç kaşık su alıp karışımı ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Cipsli saçaklı sandviç
Cipsi ufalayıp derin bir kaba alın. Bir kasede rokfor ve kaşar peynirini ufalayın. İçine labne peyniri, süzme yoğurt ve kıyılmış soğanı ilave edip karıştırın. Sandviç ekmeklerinin içine hazırladığınız harçtan koyduktan sonra ufaladığınız mısır cipsine bulayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.