Bugün ne pişirsem?
Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, maydanoz, biberiye, nane ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti tekrar tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi süzgeçten geçirin. Soğanları karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla sunun.
Semizotu salatası
Sosu için:
Semizotu ve marulu yıkayıp servis tabağına alın. Üzerine küp doğranmış taze kaşar peyniri koyun. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini üzerine serpiştirin. Sos için verilen tüm malzemeyi mikserde çekip salatanın üzerine dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.