Ev döneri
Sosu için:
Teremyağ
Üzeri için:
Teremyağ
Kıymayı soğan suyu ile karıştırın. Etleri, en altta ve en üstte et olacak şekilde aralarına kıyma yayarak üst üste dizin ve folyo kağıdına sarıp derin dondurucuda dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırıp yağsız tavada kızartın, sıcakken tuz ve karabiber serpin. Sosunu yapmak için Teremyağ ve salçayı kavurup üzerine su ekleyerek biraz pişirin, tuzunu ayarlayın. Pideleri dilimleyip servis tabaklarına koyun, üzerine dönerleri koyup sosu gezdirin, üzerine erimiş Teremyağ gezdirip servis yapın.
***
MALZEMELER
Yumurtaları çırpın, sütü ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı dört parçaya ayırın ve 12 parça yufka elde edin. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına tel tel ayrılmış dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı döküp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün Teremyağ'ı küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.