ELİF KORKMAZEL

Dondurmalı minik kekler

Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Teremyağ'la yağlanmış küçük kalıplara hamuru ince olacak şekilde döşeyin, çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. İçlerine birer top dondurma koyup bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı
Teremyağ Hamuru için:
2 adet yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
3 su bardağı
Üzeri için:
Dondurma
Soya filizli makarna
Makarnayı bol suda 10 dakika haşlayıp süzün ve sıcakken Teremyağ'la harmanlayın. Soya filizlerini limon suyuyla karıştırın. Makarnanın üzerine döktükten sonra güzelce karıştırın. Küp küp doğramış domatesler ve beyaz peynirle süsleyerek tabaklara
MALZEMELER
3 çorba kaşığı
Teremyağ
1/2 paket makarna
1 su bardağı soya filizi
5 adet küçük domates
1 çay bardağı küp doğranmış beyaz peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.