Cevizli çörek
Limon suyu ve karbonatı köpürtün, içine yoğurdu koyun. Teremyağ, tuz, kabartma tozu, unu, 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Beş dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açtıktan sonra uzun şeritler halinde kesin. İçine de ceviz, tahin, erimiş Teremyağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında, 30 dakika kadar pişirin.
Krem karamel
MALZEMELER
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. Üzerine şekerini ekleyin ve şekerler eriyinceye kadar çırpın. Sütünü de yavaş yavaş dökün ve çırpmaya davam edin. Erimiş Teremyağ'ı ekleyip pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin. İçine vanilyayı ekleyip fırın kaplarına aktarın. 200 derecedeki fırında, 35 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.