Bugün ne pişirsem?
Patatesi ve kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, Teremyağ'ı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine çırpılmış yumurtayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Maydanozu, dereotunu ve taze soğanı da çok ince kıyıp karışımın içine ekleyin ve 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın kabının içine aktarın. Fırına vermeden önce, üzerine galeta ununu serpin ve sıcak fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Elmalı kurabiye
Elmaları rendeleyin, şekerle beş dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve cevizi ekleyin. Un, Teremyağ, yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. İçine soğumuş elmalı harçtan koyup kapatın ve elinizle yuvarlayarak 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında, 20 dakika pişirin. Ilıkken üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.