Lorlu kurabiye
Yoğurma kabının içinde nişasta, Teremyağ ve lor peynirini karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyip hamuru toparlayın. Elinizle küçük toplar yapın ve 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında, 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Teremyağ'ı eritin, üzerine kakao ve çikolatayı ekleyin. Şekeri de ilave edip ocaktan alın. 3 çorba kaşığı sosu üzeri için kenara ayırın. Yumurta, rendelenmiş muz ve Teremyağ'lı kakaolu karışımı çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin. Harcı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Muhallebi için; yumurta sarısı, süt, şeker ve unu koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine Teremyağ'ı ekleyip iki dakika karıştırın. Üçte birini üzeri için ayırıp ortadan ikiye bölünmüş kekin arasına dökün. Üzerini ayırdığınız muhallebi ve çikolatalı karışımla süsleyip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.