Peynirli kek
Yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı ekleyip çırpmaya devam edin. İnce kıyılmış nane, dereotu ve kırmızı biberi ilave edin. Ufalanmış peynir ve tuzu ekleyip karıştırın. Karbonatı limon suyu ile köpürtüp karışıma ekleyin. En son un ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Karışımı bir çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün, 170 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
***
Mısır unlu poğaça
MALZEMELER
Yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı elinizle iyice karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyerek hamur özleşene kadar yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotunu da ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak hale gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak poğaçalar hazırlayın. Bir çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.