Bugün ne pişirsem?
Tepsiyi yağlamak için:
Yaş mayayı 15 dakika suda bekletin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Mayalı su, süt, yumurta, Teremyağ, yoğurt, toz şeker ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp, 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Parmağınızla ortalarını çukurlaştırıp kenarlarını yüksek bırakın. Üzerlerine salça sürüp kıyılmış sivri biber serpin ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kenarlarına sütle açtığınız yumurta sarısı sürün ve ay çekirdeği serpin. Isıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Susamlı kurabiye
Tepsiyi yağlamak için:
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırın. 1 yumurtanın sarısını, diğerinin tümünü, Teremyağ'ı, yoğurdu, Hindistan cevizini ve unu bir kapta yoğurun. Kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yuvarlaklar yapın ve önce yumurta akına sonra da susama bulayarak 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında, 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.