Kremalı patatesli top köfte
400 gr. kıyma
1 adet soğan
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kekik Kremalı patates için:
3 adet patates
1.5 çay bardağı çiğ krema
3 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları iyice yoğurup küçük köfteler yapın ve fırında kızartın. Patatesleri ince dilimler halinde dilimleyin. Üzerine çiğ kremayı ve erimiş tereyağını dökün ve her tarafına iyice yedirin. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Her tarafı iyice kızarınca fırından alıp, yanına kızarttığınız köfteleri dizip servis yapın.
***
Un kurabiyesi
MALZEMELER
3 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. İstediğiniz şekillerde tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.