ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Karnabahar graten
* 1/4 karnabahar
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşarı üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.
Haşhaşlı gözleme
* 5 çorba kaşığı köftelik bulgur
* 1 çay bardağı haşhaş
* 1 çay bardağı ceviz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet yufka
Bulguru yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, dövülmüş ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın ve dörde bölün. Her parçanın üzerine karışımdan yayın, bohça şeklinde kapatın. Yapışmaz tavada önlü arkalı kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.