İrmik paneli nuar
4 adet ince dövülmüş nuar
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta Garnitür için:
2'şer adet sivri biber, kırmızı biber ve kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı irmik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Etleri önce una bulayın. Daha sonra yoğurtla güzelce çırpılmış yumurtaya, en son olarak da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda ,önlü arkalı kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri, zeytinyağında beş dakika kadar soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pul biber serpin. İki-üç dakika daha soteledikten sonra kızarttığınız etlerle birlikte servis yapın.
NAR EKŞİLİ EZME
MALZEMELER
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup, koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve hazırladığınız salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.