Bugün ne pişirsem?
Portakalların kabuklarını beyaz kısmı da alarak soyun, kabukları şeritler halinde doğrayın. Geri kalanı ise sıkıp suyunu üç çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Eti şeritler halinde kesin, limon kabuğu rendesi, nişasta ve şekeri ekleyip karıştırın. Portakal kabuklarını tavada kızartıp başka bir tabağa alın. Eti de aynı tavada kızartın. Üzerine tuz, karabiber, kaynattığınız portakal suyunu ve sirkeyi ilave edin. Suyunu çekene dek kaynatın. Portakal kabuklarını üzerine koyarak servis yapın.
Cızlama
Ilık süt, maya, şeker ve tuzu karıştırıp 15 dakika bekletin. Üzerine eritilmiş tereyağını koyun. Unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapın, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp ısınmış tavada iki yüzünü de pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.