Balıklı islim kebabı
Patlıcanları dilimledikten sonra kızartın. Balık filetolarını dilimlere ayırın. İki dilim patlıcanı artı şeklinde serin. Üzerine bir dilim balık filetosu koyup patlıcanları bohça gibi kapatın. Bir kürdan yardımıyla tutturup tepsiye dizin. Üzerine ince ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates ve defne yapraklarını da ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin.
***
Su muhallebisi
MALZEMELER
Süt, su, toz şeker, nişasta ve unu iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu karışımı ıslatılmış cam bir kabın içine boşaltın. Oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında 1-2 saat bekletin. Arzu ettiğiniz bir reçelle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.