ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı biftek

MALZEMELER
4 dilim çok ince dövülmüş biftek
4 dilim pastırma
4 dilim dil peyniri
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Tarçın
Kekik
Etlerin üzerine tuz ve biber serpin, birer dilim pastırma ve peyniri üzerine yerleştirip açılmamaları için bir kürdanla tutturun. Yağsız tavada her yerini iyice kızartın. Diğer bir tavada salça, un, su ve tereyağını iki dakika pişirip sos yapın. İçine etleri, defne yaprağını ve baharatları katıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sosuyla birlikte servis yapın.

***


Patlıcanlı bulgur pilavı
MALZEMELER
1 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ince bulgur
Pul biber
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin, beş dakika kadar kavurun. Yıkanmış bulguru, pul biber, kara biber ve sıcak suyu ekleyip bulgurlar suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.