Pastırmalı biftek
Etlerin üzerine tuz ve biber serpin, birer dilim pastırma ve peyniri üzerine yerleştirip açılmamaları için bir kürdanla tutturun. Yağsız tavada her yerini iyice kızartın. Diğer bir tavada salça, un, su ve tereyağını iki dakika pişirip sos yapın. İçine etleri, defne yaprağını ve baharatları katıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sosuyla birlikte servis yapın.
***
Patlıcanlı bulgur pilavı
MALZEMELER
Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin, beş dakika kadar kavurun. Yıkanmış bulguru, pul biber, kara biber ve sıcak suyu ekleyip bulgurlar suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.