Simit börek
İçi için:
Doğranmış mantarları yağda 10 dakika pişirin. Doğranmış soğanları ekleyin, üç dakika daha pişirip içine tuzu ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Unu tereyağında kavurup bir su bardağı sütü ekleyin. İki dakika kaynatıp mantarlı harçla güzelce karıştırın. Milföy hamurlarını ıslatıp biraz açın ve orta kısmına harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
***
MALZEMELER
Unu, hafif sararana dek sıvı yağda kavurun. Ateşten alıp biraz su katarak ezin. Tekrar ateşe koyun. Suyun tamamını katıp karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.