Bulgurlu pastırmalı mercimek
Mercimeği su ekleyerek bir taşım kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince ince kıyın, zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek beş dakika daha soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip mercimeği de ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra 10-15 dakika pişmeye bırakın. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağında hafif sotelenmiş pastırma dilimlerini üzerine yerleştirerek servis yapın.
Kepekli kurabiye
MALZEMELER
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice harmanlayın. Bu kuru malzemelerin üzerine sıvı yağı ilave ederek hamur haline getirin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye dizip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.