Soğan soslu antrikot
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı sekiz parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Tabağa alıp soğanlı sosla birlikte servis yapın.
Sakızlı muhallebi
MALZEMELER
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ve çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ilınınca labne peynirini ekleyerek mikserle 10 dakika çırpıp kaselere paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.