ELİF KORKMAZEL

Havuç çorbası

MALZEMELER
3 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
3 su bardağı su
Tuz
Rendelenmiş soğanları yağda kavurun. Havuçları iri iri doğrayın. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları, şekeri, tuzu, karabiberi ve unu ilave edin, bir-iki dakika kadar kavurun. Üzerine su ekleyerek havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.


***
ÜZÜMLÜ AYVA TATLISI

MALZEMELER
3 adet ayva
1 su bardağı
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm
Portakal suyu
1 çay bardağı yeşil üzüm suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı haşhaş
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.