Pastırmalı börek
Dolmalık fıstığı yağda kavurun. Kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin. Soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun ve pilava katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp zeytinyağı sürün. Düz tarafına harçtan koyup rulo yapın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Çikolatalı kestane şekeri
MALZEMELER
Kestaneleri hafifçe çizin, üzerine çıkacak kadar su koyup biraz haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve süzün. Çikolatayı benmari usulü eritin, kestaneleri çikolataya batırın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.