Baklalı sarma
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.
KABAKLI PORTAKAL PELTESİ
MALZEMELER
Portakal suyunu, şekeri ve suyu kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp vanilyayı ekleyin ve portakallı karışıma dökün. Koyulaşınca içine haşlanmış ve ezilmiş kabakları da ekleyip mikserden geçirin ve kapların içine aktarın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.