ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuşkonmaz graten
1 kavanoz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kuşkonmazları fırın kabına dizin. Unu tereyağında güzelce kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ardından peynirin yarısını ekleyin. Karışımı; uç kısımları açıkta kalacak şekilde kuşkonmazların üzerine dökün. Kalan peyniri ilave edin. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Çikolatalı fondan
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yumurta aklarını pudra şekeriyle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine ekleyin. Kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemelere ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.