Bugün ne pişirsem?
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışıma katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Lahana salatası
Lahana yapraklarını iyice yıkayıp kıyın. Üzerine tuz serpin ve ovalayarak yumuşamalarını sağlayın. Havuçları da rendeleyip lahanalara ekleyin ve güzelce karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine döküp harmanlayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.