Bugün ne pişirsem?
Lahananın yapraklarını tuzlu suda üç dakika haşlayın ve süzün. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suda bekletilmiş kuşüzümü, şeker, tarçın, yenibahar ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri fırında pişirin, iri küpler halinde doğrayıp iç harca ekleyin. Yaprakları bu harçla sarın. Bir tencereye dizip üzerini porselen bir tabakla kapatın. Suyunu ekleyip pişirin.
Peynirli patates
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan patates içini tereyağı, peynir ve baharatlarla karıştırıp patateslerin içine doldurun. Fırında 10 dakika daha pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.