Bugün ne pişirsem?
Tavuğu, iki çorba kaşığı tereyağında suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine un ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Suyu, biraz kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Havuç, patates ve kereviz sapını küp küp doğrayın. Kalan tereyağında doğranmış soğanı, rengi dönene kadar soteleyin. Üzerine sırasıyla patates, havuç, kereviz ve bezelye ekleyin. Sebzeler yumuşayınca tavuğu ekleyip karıştırın. Karışımı, güveç kaplarında 170 derece fırında pişirin.
Kestaneli şekerleme
Kremayı bir taşım kaynatıp üzerine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin. Soğuyunca buzdolabında dondurun. Sonra kestane püresi ve pudra şekeriyle karıştırıp yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakao, bir kısmını ise pudra şekerine bulayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.