Sebzeli köfte
Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tereyağında beş dakika soteleyin. Üzerine tuz, arzu ettiğiniz baharatları ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan küçük köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini bir kapak gibi köfte harcı ile kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine az su koyup fırında 20 dakika kadar pişirin.
HAMUR KIZARTMASI
MALZEMELER
Mayayı ılık sütün içinde 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 25 dakika, hamur kabarıncaya kadar bekletin. Hamur kabarınca istediğiniz büyüklükte halkalar yapın. Kızgın yağda iki yüzünü de kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.