Zeytinli makarna
Kıyma, rendelenmiş soğan, çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış zeytin, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Makarnaları bu karışımla doldurun ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağı, salça ve dövülmüş sarımsağı 1-2 dakika kavurun. Bir çay bardağı kadar su katın ve bir taşım kaynatın. Mantının üzerine bu sosu dökerek servis yapın.
***
MALZEMELER
Yeşillikleri yıkayıp iri iri doğrayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Pirinçleri haşlayıp süzün. Tüm malzemeyi servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını dökerek harmanlayın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Ardından üzümle beraber salatanın üzerine dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.