Kış türlüsü
Patates, kabak ve kerevizi iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı ikişer santim eninde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Etleri ilave edip iki-üç dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri katıp beş dakika daha soteleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş sarımsak ve dört, beş su bardağı sıcak suyu ekleyin. Harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip beş dakika daha pişirin.
Ballı kıtır
MALZEMELER
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp 2-3 cm. uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.