Ispanaklı turta
Un ve margarini karıştırın. Üzerine yumurta ve su ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin. Fırın kabına yayıp 225 derecelik fırında beş dakika pişirin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı yağda soteleyin. Doğranmış ıspanak, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip hamurun üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında pişirin.
Dereotu çorbası
MALZEMELER
Rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsağı sıvı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip karıştırarak hafifçe kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince ince kıyıp çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu katın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.