Bakla çorbası
Küp küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine ince kıyılmış baklayı ekleyip birkaç dakika kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip 20 dakika pişirin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın, sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için; piyazlık doğranmış soğan ve ince kıyılmış baklayı yağda kavurun. Tuz, pul biber ve kıyılmış dereotu katın. Çorbanın üzerine döküp servis yapın.
MALZEMELER
Etleri kendi yağında kavurun. Rendelenmiş soğan, bir çorba kaşığı tereyağı, baharatlar ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek; suyunu çekene dek pişirin. Hamuru dört parçaya bölün. Her birini un serpilmiş tezgahta açın. Ardından soğumuş olan etli harcı hamurun ortasına yerleştirin. İki ucu ortada birleştirip üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.