Bugün ne pişirsem?
Ekmekleri ıslatın, soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve verilen diğer malzemelerle köfte hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu döküp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.
Pirinçli domates çorbası
Et suyunu ve sıvı yağı bir tencereye alın. Et suyu kaynamaya başladığında, rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında, tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.