Mantarlı ıspanak
Bulguru sıcak suyla ıslatıp kabartın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Halka doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi kavurun. Üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip beş dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip bir-iki çevirin. Üzerine bulgur, nohut ve fıstıkları ekleyip karıştırın.
Peynirli kremalı börek
MALZEMELER
Kıyılmış taze soğan, ufalanmış beyaz peynir, çırpılmış yumurta ve çiğ kremayı karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaları tezgah üzerinde yayıp yağlı suyla ıslatın. Uzun şeritler halinde kesin, bir kenarına iç harcından koyup muska şeklinde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.