ELİF KORKMAZEL

Brüksel lahanalı makarna

MALZEMELER
1 paket makarna
1/2 kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tuz
Tencereye su ve tuz koyun, kaynayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını ekleyin. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyip 12 dakika pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağında yakılmış pul biberi dökerek servis yapın.
MADEN SULU KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yumurtaları ve toz şekeri ekleyerek mikserle iyice çırpın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp malzemelere ekleyin ve karıştırın. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.