Ispanaklı pirzola sarması
Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Mantarları ekleyip soteleyin. Biber, maydanoz, salçalar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kaşar peynirini ilave edin. Ispanakların iri yapraklılarını kaynayan tuzlu suda bir dakika tutun. Ispanak yapraklarının birkaçını birleştirip yayın. Pirzolaları, kemikleri dışarıda kalacak şekilde üstüne koyun. Üstlerine mantarlı karışımdan yayın. Ispanaklarla etrafını sarın. Tepsiye dizip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
NAR EKŞİLİ EZME
MALZEMELER
Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.