Karnabaharlı tartölet
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın. Hamurdan tart kalıplarına sığacak büyüklükte parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları yerleştirin. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Ardından suyunu süzüp ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartöletlere paylaştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip kızarana kadar pişirin.
Patatesli börek
MALZEMELER
Patatesleri haşlayıp rendeleyin, sonra ince kıyılmış soğan ve maydanozla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte yoğurun. Elinizi unlayarak hamurdan parçalar koparın. Ardından kızdırılmış yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.