Bugün ne pişirsem?
Pırasanın beyaz kısmının yarısını kıyın. Soya sosu, şeker, tuz, sirke, zencefil, dövülmüş sarımsak ve suyla karıştırın. Tavuk etini şerit halinde doğrayıp bu karışımda 15 dakika dinlendirin. Daha sonra süzgeçten geçirip kızgın yağda bir-iki dakika soteleyin. Kalan pırasayı jülyen doğrayın. Soya filizi ve halka doğranmış havuçla birlikte kavurup ocaktan alın. Ayrı bir yerde badem, tavuk eti, buğday nişastası, 1 çay bardağı su ve kavurduğunuz sebzelerin suyunu karıştırıp bir-iki dakika kaynatın.
Zeytinyağlı soğan
Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. İçine iri kıyılmış kırmızı biberi ve defne yaprağını ilave edin. Doğranmış domates ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Nar ekşisi, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip kısık ateşte 10- 15 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.