Etli nohutlu bakla
Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Baklayı üç santim uzunluğunda doğrayın, 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarımsaklarla birlikte etin üzerine ekleyin. Karıştırmadan bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu; kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
***
MALZEMELER
Süzme yoğurdu sütle karıştırın, şekeri ekleyip beş dakika kadar karıştırın. Dondurucuya koyup, 30 dakika bekleyip çıkartın ve içine bademleri ekleyip karıştırın. Tekrar dondurucuya koyun. 30 dakika sonra çıkarıp karıştırın. Derin dondurucuda donana kadar bekletip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.