Bugün ne pişirsem?
Enginarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayın. Süzüp arzunuza göre doğrayın ve kenara alın. Semizotu ve su teresini temizleyip doğradıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine enginar, ikiye bölünmüş kiraz domates, kıyılmış taze soğan, dereotu ve nane ilave edip harmanlayın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Üzerine sarımsak, nane ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Bademli muhallebi
Çiğ bademleri ince ince kıyın. Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ve kıyılmış bademleri ilave edin. Arada sırada karıştırarak biraz soğumasını sağlayın. Muhallebiyi kaplara boşaltıp soğuduktan sonra servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.