Patlıcan kebabı
Etleri, suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Kavrulan etlerin üzerine patlıcanları koyun. Domates ve sivri biberleri irice doğrayıp tencereye ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1.5 saat pişmeye bırakın. Tencereniz müsaitse bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.
***
Çilekli tiramisu
MALZEMELER
Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labneyi ekleyin, soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip içine kırılmış bisküvileri atın, muhallebiyle karıştırın. Doğranmış çileklerle servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.