Kıymalı otlu ekmek
Un, tuz ve biraz suyu, kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. İç harcı için; doğranmış yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu, domatesi, kıymayı, tuzu, karabiberi ve biraz sıvı yağı karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp tabak büyüklüğünde açın. Üzerine iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve tavada önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürün.
***
PAZILI PEYNİR KÖFTESİ
MALZEMELER
Pazı yapraklarını dört dakika tuzlu suda kaynatın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Pazıları tezgah üzerinde düzgünce açın. İç malzemesi için; ince kıyılmış nane, lor peyniri, çörek otu ve zeytinyağını karıştırın. Harcı pazı yapraklarının içine kaşıkla koyup top köfte şekline getirin. Üzerine susam serpip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.