Ispanaklı sufle
Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince ince kıyın. Unu tereyağında, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
***
Portakallı pelte
MALZEMELER
Mısır nişastasını biraz suyla açın. Portakal suyu, su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Nişastayı, yavaş yavaş karıştırarak katın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzerini file badem ile süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.